Author Topic: KLM-technici bezorgd over werk na wegvallen MD-11's Martinair  (Read 3637 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ben Erkens

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 732
  • Webmaster
KLM-technici bezorgd over werk na wegvallen MD-11's Martinair
« Reply #1 on: 09 September, 2014, 21:05:06 »
Het wegvallen van in totaal zes MD-11F's bij Martinair in de periode van 2014 tot 2016 gaat niet alleen ten koste van Martinair-personeel, maar ook van KLM-onderhoudstechnici. Dat meldt Ron Scherft, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici (NVLT), aan Luchtvaartnieuws.nl. De MD-11 vrachtvliegtuigen worden door KLM-technici onderhouden.

Scherft maakt zich ernstig zorgen over de werkgelegenheid bij de technische dienst van KLM, waar op dit moment al sprake is van overcapaciteit na ingrijpende reorganisaties.

De NVLT zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de KLM en Martinair geen winst kunnen maken op de full freighter operatie. Scherft: "De vliegtuigen van andere vrachtmaatschappijen die op Schiphol opereren zitten immers tjokvol en doen in toenemende frequentie Schiphol aan. De NVLT wijt de slechte prestaties van de vrachtpoot aan falend management en gebrek aan visie. Het vrachtbedrijf struikelt nu over de gevolgen daarvan."

Donderdagavond, na de bekendmaking door de directie van de inkrimping van de vloot, was ook pilotenvakbond VNV er als een van de eersten bij om tegenover Luchtvaartnieuws.nl het volgens hen falende management op dit dossier aan de kaak te stellen.

Bron: Luchtvaartnieuws
GWK-Avionics (CAT-B2 + CAT-A + limited CAT-B1.1)
B747-400 MD-11 A330